Opcije prijevoza pogreba mogu varirati ovisno o kulturnim, vjerskim i ličnim preferencijama. Evo sveobuhvatne liste uobičajenih opcija prevoza pogreba:

Pogrebna kola: Tradicionalna pogrebna kola su najčešći način prijevoza za premeštanje pokojnika iz pogrebnog zavoda ili mjesta smrti do pogrebne službe, groblja ili krematorija.
Limuzine: Limuzine se često koriste za prijevoz članova uže porodice i bliskih rođaka do i od pogrebne službe i mjesta sahrane.Za više informacija posjetite Prevoz pokojnika iz Njemačke u Srbiju
Porodična vozila: Članovi porodice mogu izabrati da koriste svoja vozila za putovanje na sahranu i sahranu.
Pogrebne kočije: slične su mrtvačkim kolima, ali su dizajnirane da nose ožalošćene, kao i pokojnike. Mogu se koristiti za prijevoz i pokojnika i ožalošćenih na pogreb ili groblje.
Automobili za cvijeće: Ova vozila su posebno dizajnirana za prijevoz cvjetnih aranžmana do pogrebne službe i mjesta sahrane.
Motocikli: Motociklističke povorke, koje često organiziraju motociklistički klubovi ili grupe, mogu pratiti pogrebnu povorku u čast pokojnika.
Kočije s konjskom zapregom: Kočije s konjima nude tradicionalan i elegantan način prijevoza za pokojnike i ožalošćene.
Vintage automobili: Stari ili klasični automobili mogu se koristiti za prevoz pokojnika ili članova porodice, dodajući dašak nostalgije ili ličnog značaja povorci.
Prilagođena vozila: Neke porodice se odlučuju za prilagođena ili tematska vozila koja odražavaju ličnost ili interese pokojnika.
Javni prijevoz: U nekim slučajevima, javni prijevoz se može koristiti za prijevoz ožalošćenih do pogrebne službe ili mjesta sahrane, posebno u urbanim područjima gdje je parkiranje ograničeno.
Iznajmljeni autobusi: Za veća okupljanja ili kada ožalošćeni putuju iz daljine, mogu se dogovoriti iznajmljeni autobusi za prevoz prisutnih do i od pogrebne službe.
Automobili: Porodice mogu organizirati druženja među rođacima i prijateljima kako bi osigurali da svi mogu prisustvovati sahrani i sahrani.
Pješačke povorke: U nekim kulturama ili zajednicama, ožalošćeni mogu učestvovati u pješačkoj povorci od pogrebnog zavoda ili mjesta obožavanja do groblja.
Čamci: U priobalnim ili rivim područjima, čamci ili brodovi mogu se koristiti za prijevoz pokojnika i ožalošćenih na sahranu na moru ili na mjesto ukopa na obali.
Vazdušni prevoz: Za transport na velike udaljenosti ili repatrijaciju preminulog, može se organizovati vazdušni prevoz.
Važno je da porodice uzmu u obzir svoje kulturne i lične preferencije, kao i logističke faktore, kada biraju opcije prevoza pogreba. Pored toga, pogrebne kuće i direktori mogu pružiti smjernice i pomoć u organiziranju usluga prijevoza koje zadovoljavaju potrebe porodice i odaju počast pokojniku.