Verenički dijamantski prsten je san svih devojaka.

Veridba je jedan od najnezaboravnijih trenutaka u životu, a savršen prsten sa dijamantom unosi posebnu dozu romantike. On je najbolji simbol ljubavi koja će trajati. Ujedno predstavlja pravi podsetnik na ruci žene o danu koji je doneo novo poglavlje u ljubavnoj bajci.

Kada je u ptianju verenički prsten sa dijamantom pronalaženje savršenog prstena nije nimalo lak zadatak. Da li verenički prsten treba da ima moderni dizajn ili je bolji izbor vanvremenska elegencija? Da li želite da vizuelno izduži prste ili biste radije imali upečatljivi dijamantski nakti? Da li uzeti u obzir i prsten sa dijamantima i dragim kamenjem u boji? Ova i slična pitanja postavljaju ne samo muškarci kada se spremaju da krenu u potragu za njim, već i sve devojke dok maštaju o velikom danu.

Svima dobro poznati solitaire stil ima dugu tradiciju darivanja, te je opravdano sinonim za dijamantsko vereničko prstenje. Prepoznatljivi dizajn sa jednim dijamantom na plemenitom metalu krasi prefinjenost koja na diskretan način osvaja srca.

Iako solitaire stil žene obožavaju, u svetu juveliristva postoji mnoštvo fascinantnih rezova spojenih u jedinstvene forme. Imajući ovo u vidu Maestro Jewelers vam otkriva koji su najpopularniji stilovi dijamantskog vereničkog prstenja.

Triniti stil

Pravilo „manje je više“ ne važi kada je u pitanju verenički dijamantski prsten. Zato je jedan od popularnih stilova triniti. Naziv potiče od latinske reči „trinitas“ koja znači „tri su jedno“, što ukazuje i na samu formu stila.

Triniti prsten karakterišu 3 draga kamena koja su postavljena horizontalno u nizu. Ona donose priču o romantici, posvećenosti i prolaznosti vremena, simbolizujući prošlost, sadašnjost i budućnosti. Naime, prvi dijamant predstavlja prošlost para, odnosno poznastvo, zaljubljivanje i zajedničke uspomene. Centralni označava njihovu zajedničku sadašnjost, dok treći dijamant podseća na njihovu budućnost i prekretnice koje tek dolaze.

Prsten sa 3 draga kamena ima dugu istoriju, ali je tek nakon veridbe Meghan Markle i Princa Harryja privukao pažnju. Verenički prsten koji je Meghan dobila sastoji se od jednog centralnog kamena iz Bocvane i dva iz lične kolekcije princeze Dajane. Kao takav čini jedinstvenu kombinaciju tradicije i novine, te ne čudi što je postao inspiracija budućim nevestama.

Još jedan stil koji je doživeo comeback u bridal svet zahvaljujući kraljevskom paru, tj. princu i princezi od Velsa, jeste halo. U pitanju je posebna klaster forma u kojoj centralni dijamant okružuje niz manjih stvarajući oreol oko njega.

Manji komadi su postavljeni tako da reflektuje svoj sjaj na središnji kamen, čineći ga blistavijim. Na taj način naglašavaju njegovu lepotu. Takođe, imaju moć da centralni kamen manjih dimenzija vizuelno učine većim.

Halo prstenje zrači nestvarnom lepotom koja nikog ne ostavlja ravnodušnim, te nose titulu eye-catching dijamantskog nakita. Ono što ih čini dodatno privlačnim jeste neograničena mogućnost kombinovanja. Počev od spoja manjih i većih dijamanata istog reza, preko modela sa različitim rezovima koji daju skladnu celinu, pa do vereničkog prstena sa dragim kamenom u boji i manjim dijamantima – opcije su, zaista, neverovatne.

Verenički dijamantski prsten channel stila

Channel stil se može pohvaliti impresivnom formom, ali i kompleksnim dizajnom koji zahteva posebnu tehniku. Čini ga centralni dijamant od kog se u nizu spuštaju manji dijamanti postavljeni u jedan kanal, što je glavna razlika od pave stila u kome svaki manji dijamant ima zasebni žleb.

Ovakva forma ne samo da pruža sofisticirani izgled, već i veću sigurnost manjim dijamantima.